Reklama
 
Blog | Halina Doležalová

Rozmanitost života

Před pár lety jsem jela s kolegyní na konferenci o hygieně v nemocnicích. Byla to taková ta konference, kde bohaté firmy zdravotníkům dokazují kvalitu svých výrobků, ale máte i možnost se seznámit  s kolegy z jiných nemocnic večer na rautu. Po náročném dni, plném přednášek jsme se těšily na večerní program. Tedy, spíš jsem se těšila já. Kolegyně Renata byla čerstvě rozvedená a večírek brala jako nutnou společenskou povinnost.

Přisedly jsme si ke stolu, kde už seděly dvě dámy z pražské nemocnice. Chvíli jsme se bavily o práci,ale s postupujícím večerem a  lahví červeného vína se naše řeč stočila k rodinným problémům. Renata rozbolavělá z odchodu manžela k mladší milence začala první. Líčila nám, jakým očistcem procházela, než se rozhodla manželství ukončit. 

Obě dámy z Prahy zúčastněně naslouhaly a pak ta starší pravila: No, to je fakt hrozný. Já si prožila něco podobného, akorát že můj chlap si po pětadvaceti letech manželství našel milence o málo staršího, než je náš syn.

Než jsme se stačily nadechnout přetrumfla ji druhá: Můj muž mi rok po svatbě řekl, že se cítí být ženou. Převléká se doma do ženských šatů. Máme patnáctiletého syna, není to jednoduchá situace.

Reklama

Renata na mě pohlédla a hlesla: Jestli tvůj chlap nešuká vašeho psa, odsedni si.

Nedalo se to vydržet. Řvaly jsme všechny očistným smíchem.

To vymyslí jen život.